Att inreda ett nytt stall eller renovera och rusta upp ett gammalt är ett roligt men kanske lite svårt projekt. Ett häststall kräver många olika saker för att vara funktionellt och dessutom vill man ju att det ska vara ordning, reda och snyggt där inne. Stallinredning finns i massor och det kan vara lurigt att veta vilka saker som faktiskt är bra att ha, och vilka som inte fyller något större funktion.

Stallinredning01Nedan kan du läsa mer om stallinredning samt några tips och råd kring hur man kan tänka för att välja rätt när det är dags att göra inköp till det egna stallet.

Några exempel på stallinredning

Stallinredning är en stor kategori med många underkategorier och det finns som sagt flera bra saker man verkligen kan behöva, samtidigt som det finns sådant som man kanske inte får användning av alls. Här kommer några tips på ”bra-att-ha saker” till stallet:

  • Stallkrokar – Rejäla krokar är bra till mycket i ett stall, både när man behöver hänga av sig kläder men också till förvaring av träns och annat
  • Sadelhängare – En sadel behöver tas om hand väl för att hålla länge och har den sin egen plats att hänga på är man en bit på vägen. Sadelhängare finns i många olika modeller – både sådana som ställs på golvet och sådana som kan monteras på vägg eller i tak. Det finns också praktiska sadelskåp som rymmer mer än bara sadel, vilka kan vara praktiska eftersom dom går att stänga.
  • Produkter för utfodring – En annan viktig sak i ett stall är produkter för utfodring. Här finns till exempel foderkrubbor och höhäckar.
  • Hyllor och förvaring – Förvaring kan man knappast få för mycket av i ett stall och det är bra om det finns både hyllor och skåp i lämpligt material. Att välja sådant som finns i butiker som säljer just stallinredning är en fördel, eftersom produkterna då är anpassade och framtagna just för ändamålet.
  • Vilken inredning behöver du?

Vilken stallinredning man kommer ha nytta av är såklart individuellt. Det gäller att anpassa inköpen efter sina behov och för att veta det krävs lite eftertanke. Gå igenom ditt stall och se över hur mycket plats som finns. Förvaring är något som dom flesta behöver, både för att förvara sina egna tillbehör så som kläder och hjälm, men också för att förvara djurens alla tillbehör.