Drömmer du om en perfekt formad midja och har bestämt dig för att testa den trendiga midjetränaren? En waisttrainer ser ut ungefär som en korsett och spänns åt hårt runt midja och mage och på lång sikt ska man kunna se hur ens kroppsform förändras genom regelbunden användning. Att välja rätt och komma igång med användandet är dock inte helt lätt, så här följer några bra tips.

Ta mått

Det är viktigt både för bekvämligheten och funktionen att man väljer rätt storlek. En waisttrainer ska förvisso sitta åt ordentligt men det ska absolut inte göra ont eller påverka andningen. Beroende på modell kan det dock vara bra att veta att vissa gör att man kan röra sig ganska bra medan andra gör att man blir lite mer begränsad. För att hitta rätt är det hur som helst bra att ta mått och att sedan följa dom storleksguider som brukar finnas. Följenade mått kan behövas för att hitta rätt storlek:

  • Midja
  • Mage
  • Höfter
  • Stuss

Välj en flexibel waisttrainer

Det finns en hel del olika modeller när det kommer till midjetränare och det kan vara klokt att läsa åtminstone produktbeskrivningar till några olika, så att man ser vilka skillnader som finns. En annan sak att tänka på första gången man ska välja en waisttrainer är att välja en modell som är flexibel. Storleken är som sagt viktig med i regel finns alltifrån 1 till 5 rader med hyskor, vilket gör att man kan spänna den i olika lägen.

Börja försiktigt

När man ska börja använda sin waisttrainer är det bra att börja försiktigt, både vad gäller tryck och tid. Prova att bära den löst första gångerna och under kortare stunder för att bli bekant med känslan. Därefter kan man spänna hårdare och bära den längre – rekommendationen är 6–8 timmar om dagen.

Vädra din waisttrainer mellan varven

En waisttrainer sitter tätt mot kroppen och är gjord av material som gör att man blir svettig – till exempel latex. För att plagget inte ska lukta eller kännas äckligt är det bra att hänga ut det på vädring lite då och då, speciellt om man använder den under träning och motion och inte bara till vardags. Man bör däremot vara försiktig med tvätt – tvätta inte i maskin utan försiktigt för hand om det verkligen behövs.