Det är svårt att svara på vilket varumärke som är bäst eftersom det finns så många olika typer av skor. Ett företag som under många år har visat framfötterna är det tyska skomärket Adidas. Du har säkerligen hört talas om företaget innan, speciellt om du följer sporter som fotboll och basket. Faktum är att företaget sponsrar alla möjliga atleter och sporter, från volleyboll till pilbågsskytte, handboll och mycket mer.

Från sport till kultur

Adidas skor började sin bana som ett samarbete mellan två bröder, Rudi och Adi Dassler. Året var 1924 och de bestämde sig tidigt för att fokusera på just sportskor. De utvecklade sina egna spikskor som kunde användas för olika atletiska event. Det tog inte lång tid innan de övergick till att istället använda tygskor med gummisulor eftersom dessa vägde mindre.

Det som verkligen fick brödernas företag att bli känt var deras lyckade arbete ihop med den amerikanska sprintern Jesse Owens. Bröderna lyckades övertala Jesse att använda deras skor under sommar OS 1936, något som resulterade i fyra guldmedaljer och ett varumärke som hyllades till skyarna.

Bröderna skiljdes åt 1947 och startade sina egna skovarumärken. Rudi Dassler grundade Ruda, ett märke som sedan bytte namn. Adi Dassler grundade i sin tur Adidas, ett företag som än idag är välkända för sina högkvalitativa skor.

Även om sport alltid varit en viktig del av företagets historia så har företaget även haft stor påverkan i populärkulturen, bland annat genom att arbeta ihop med kända artister. Genom tiderna har Adidas skor använts av artister som Justin Beiber, Daft Punk, Kanye West och Katy Perry för att nämna några. Företaget har även gått från att tillverka Adidas skor till att numera även tillverka kläder, parfymer och många andra produkter.

Adidas skor bärs av världens bästa fotbollspelare

Det är värt att notera att Lionel Messi, en av de bästa fotbollsspelarna genom tiderna, har använt Adidas skor sedan 2006. Faktum är att Messi numera har ett livstidskontrakt med Messi, vilket gör den lilla legendaren till en av de bäst betalda atleterna i världen.

Företaget sponsrar naturligtvis även andra fotbollsspelare. Du kan hitta Adidas skor hos spelare som Dele Alli, Paul Pogba och Gareth Bale för att nämna några. Så gott som alla stora fotbollsspelare från Tyskland använder Adidas skor, vilket är lätt att förstå eftersom företaget trots allt är tyskt. Om du vill använda några av de bästa skorna i världen, antingen till vardags eller när du idrottar, kan du med fördel sätta på dig ett par Adidas skor.