Hitta nya sätt att använda dina cykeldelar på

Har du en gammal cykel som du inte använder och som är så trasig vid det här laget att den skulle vara en trafikfara att ens cykla på? Kanske har du ingen lust eller vilja att laga den heller. Att slänga den känns kanske lite tråkigt, den kostade dig ju ändå mycket pengar en gång i tiden. Vad kan man göra med dessa cykeldelar hos Tooorch istället?

Hemmafix med cykeldelar

Gör en kandelaber av fälgen. Börja med att ta av hjulet och plocka bort däcket. Kvar har du fälgen. Tvätta rent den och knyt lika långa lädersnören vid varje eker. I andra änden av lädersnörena kan du hänga valfritt ornament, men det bästa är att hålla på temat med cykeldelar. Snörena kan också bytas ut mot tunna kedjor. Limma på ljushållare för stearinljus på ovansidan av fälgen, gärna en lite grövre modell. Fäst tre eller fyra lika långa kedjor på ovansidan som du kan fästa i taket med.

Gör en lampa 

Ta loss kedjan, växelkransarna, bromsskivorna och andra mindre cykeldelar. Ta loss dem i mindre delar och limma dem på en enkel, billig lampa du har hemma och spraya sedan allt i valfri färg, förslagsvis kopparfärg. Detta kan piffa upp den där gamla lampan du har haft stående länge utan att veta vad du ska göra med den.

Gör små grönsaks- eller blomöar

Vissa cykeldäck är tunna, men oavsett om du hade tjockare eller smalare däck så kan du ta dem och lägga dem på gräset i din trädgård.Gräv upp gräset inne i däcket, men tänk på att du inte behöver gräva speciellt djupt. Fyll i med jord och så blommor eller grönsaker i dina ringar. Det kommer se ut som små blom- eller grönsaksöar i din trädgård. Runt ringarna kan du även lägga stenar om du tycker det är finare.

Smycken

Ta loss de mindre komponenterna i cykelkedjan. Av dessa kan du göra både armband, örhängen och halsband. Trä till exempel en grov tråd igenom, alternativt ett tunt läderband, så kan du snabbt få till ett häftigt armband som fungerar till både män och kvinnor. För den som gillar att skapa och pilla ihop saker finns det nästan oändligt med möjligheter för att göra smycken av kedjan.

Sök på nätet efter tips

Behöver man kanske lite hjälp på traven när det kommer till fantasin för att hitta på olika gör-det-själv prylar av cykeldelar är det alltid en bra idé att söka på nätet efter tips. Där kan du hitta andra som redan har gjort häftiga prylar och smycken av cykeldelar och du kanske kan få nya idéer bara genom att titta på vad andra har gjort?