Kängor är klassiska och snygga skor som finns i otaliga modeller och som passar utmärkt i de allra flesta sammanhang. På våra breddgrader är kängor perfekta och funktionella skor som passar året om och har en självklar plats i garderoben. Eftersom det finns så många olika slags modeller går det att kombinera kängor med i stort sett alla klädstilar. De tuffa kängorna med grov mönstrad sula är perfekta till de slitna jeansen för en rockig stil, de nättare kängorna med klack blir snygga till klänningen och ett par klassiska kängor med låg klack och halvrundad tå passar utmärkt till de snygga vardagsbyxorna på jobbet. När man köper kängor för vandring är funktionen det viktigaste och många kängor är utformade för att klara tuff terräng.

Med kängor är man både snyggt och samtidigt ledigt klädd. De passar utmärkt till höstens lite mörkare färger och de tjockare materialen som kommer med årstiden; stickade tröjor, snygga halsdukar, raka ullbyxor och knälånga kappor. Många av dagens kängor har detaljer som t ex stora spännen, dragkedjor eller långa snören med olika typer av snörningar vilket är väldigt trendigt idag.

Olika modeller och funktioner

Materialen varierar och vissa kängor är klassiskt stabila och lite stadigare med bred låg klack och andra är tillverkade i mjukare material med lite mer feminina detaljer och klack. Oavsett vilken modell du väljer passar kängor lika bra till klänning som till vardagsjeansen eller arbetskostymen. Med ett par snygga kängor är du alltid rätt klädd.

För dig som gillar att röra dig i skog och mark fungerar det utmärkt med ett par lite bastantare och grövre kängor till höstens skogspromenader på jakt efter svamp eller bär. Vandringskängor.se skriver om kvalitetsskor för friluftsliv och vandring. Här kan du enkelt hitta ytterligare information. Vill du vara säker på att införskaffa ett par riktiga kvalitetskängor som garanterat håller i många år är Timberland ett märke som varmt rekommenderas; här samsas högkvalitativa material med proffsig funktionalitet – en riktigt god investering för dig som gillar att promenera i olika typer av terräng. Dessa kängor fungerar även bra som vinterkängor då materialen håller för i stort sett alla väderlekar.