Att åka snowboard och skidor är två aktiviteter som en stor del av svenska folket tycker är riktigt roliga att sysselsätta sig med. Om du är ny till sporterna – eller om du bara funderar på att byta åkdon – kan det vara ganska svårt att ta beslut. Både skidor och snowboard har sina olika fördelar och nackdelar. I den här texten fokuseras det på fördelarna med att åka bräda.

Pjäxorna

Många anser att kängorna man använder till snowboarden är mycket bekvämare än de hårda pjäxor som skidåkare får leva med. De är dessutom ofta lättare att ställa in efter fötternas form för att uppnå optimal komfort och slippa värk i foten. Köp vinterutrustning av hög kvalitet på outdoorexperten.se vilket oftast gör åkningen roligare.

Mindre att bära

När man är klar för dagen och ska börja bege sig från skidbacken är man ofta väldigt trött, och då kan det vara skönt att inte behöva bära så mycket. Snowboard är bara en bräda, medan skidor består av flera olika delar, stavar inkluderat.

Om man ramlar

När man ramlar med skidor kan det ofta bli lika jobbigt som själva vurpan, att behöva röra sig uppåt i backen igen för att leta efter stavar och eventuella skidor som har ramlat av. Det här ska också göras med tunga pjäxor som är påfrestande att gå i. Har man tur är någon annan trevlig skidåkare alert och plockar upp dina saker på vägen ner till dig. Det här kan man dock inte alltid räkna med och skidåkare får därför ofta göra en tunge vandring uppåt i backen direkt efter en vurpa.

Snowboard däremot är bara en enskild del, som dessutom sitter inte lossnar från fötterna om den är korrekt påspänd. Det är därför lätt att bara helt enkelt resa sig upp och fortsätta åka nedförs (om inte vurpan var alldeles för hård såklart).