Det är ett stort åtagande att bygga upp kroppen till ett ståtligt konstverk, men det är verkligen inte omöjligt. Med dedikation och disciplin kan du åstadkomma vad som helst, och verktygen du behöver finns överallt. Kunskapen idag är oerhört stor. Med rätt personlig tränare kan du uppnå vilket mål som helst. Det enda du behöver göra är att hitta en väg som fungerar och bara fortsätta. Det är inte den bästa som vinner, det är den som aldrig ger upp!

För att bli en framgångsrik kroppsbyggare gäller det att du hittar ett träningsschema som fungerar för din kropp. Alla har olika förutsättningar, så det här är helt individuellt. När du hittar ett sätt som fungerar för dig har du ett framgångsrecept som du ska hålla hårt i. Låt inte dina tankar hindra dig från att ta dig ner till gymmet. Tänk på hur du kommer känna när du har uppnått ditt mål! Det finns ingen prestige som kan mäta sig med den!

För att få en massiv kroppshydda är det viktigt att du hittar en bra kombination av kost och träning. Man brukar säga att kroppsbygge handlar till 80% kost och 20 % träning. Anledningen är att det du äter sätter standarden för hur effektiv din träning kommer att bli. Om du äter bra, ser till att du har en kostcirkel som dessutom är anpassad efter dina förutsättningar kommer du öka dina förutsättningar för att få den kropp du alltid har velat ha. Det kostar på att vara kroppsbyggare – se till du har de bästa möjliga förutsättningarna för att klara det!

När du har hittat den bästa kosten och träningen för dig, så är det bara att fortsätta. Ge dig inte. Nyckeln är att inte ge upp trots att det ibland känns motigt. Det är det där sista lyftet, när du lyfter stången en extra gång, som gör skillnaden. Kroppsbyggande handlar om att hela tiden utvecklas, och det är samma princip som gäller alla former av framgång. Genom att satsa varje träningspass på att lyfta den där extra gången kommer du alltid att ligga i framkant!